söndag 23 oktober 2016

Barnlös

Nu har min mans brors bebis gått en vecka över tiden.
Ni vet dem som meddelade sin 9 veckors graviditet för oss samma dag som vårt möte hos kliniken när vi fick domen - Ni kan inte bli gravida på naturlig väg.

Hans bror och sambo kvittrade glatt, ja alltså vi trodde aldrig att det skulle gå på första försöket.
Så fnissade dem sådär härligt som bara blivande föräldrar kan.

Själva var vi på försök tvåhundramiljoner och ett kvitto i handen på att det inte var någon idé att fortsätta själva med era 0,0000000000000000000000001 % chans. (ja ni fattar kanske att jag la in ett par nollor för mycket, men vem håller egentligen räkningen när man är nere på noll?)

Min mans familjs hela fokus ligger på den lilla bebisen som inte är här än.
Alla pratar om hen. Gullar och längtar. Alla barnkläder och saker från min man och hans brors uppväxt är nu hos dem i deras gulliga lilla radhus.
Ommålade och omsydda, omgjorda.
Förstörda.

Själva sitter vi här, i vår lilla tvåa.
Livrädda för att skaffa något större, även fast vi verkligen vill och kan.
Livrädda för att ha tomma rum utan små barnfötter som tassar omkring.

Försöker att inte låta bitterheten ta över.
Unnar min mans bror och lilla familj alla fina saker dem får ärva.
Försöker tänka att det är bra att dom kommer till användning.
Försöker inte tänka på det lilla (stora) styng av avundsjuka jag känner inför att vårt barn inte kommer få ta del av det. Kommer på att vi inte ens har ett barn. Gråter.
Kommer på att vi kanske aldrig får ett barn.

Påminns om att vi kanske för evigt blir barnlösa amen.

När jag var på kliniken igår jublade min läkare över att mina äggstockar såg så fina ut, att dem återhämtat sig så snabbt, trots smärtan och blödningarna efter dem trettio nånting äggblåsorna som för bara ynka 20 dagar sedan massakerade hela mitt innandöme.

Jag rycktes med en lite stund i hennes glädjeutrop. Informationen kring dem superstarka 10 poängs (Enligt deras bedömningssystem) blastocysterna som väntade på oss tog jag med en nypa salt. Så sa dem förra gången också, och vad hjälpte det?

Snabbt efter besöket ringde jag min man och meddela dem glada nyheterna.
Äggstockarna jobbade på som dem skulle, nu ska vi testa med stickor och se om ägglossningen sker snart! Tillbaka på måndag för att kolla med ultraljud igen. Jaha du är i paris då på tjänsteresa? Nej men jag kan gå dit själv, det är ok.

När jag levererat över läkarens glädjebesked till min man, och han nu var fylld med den så lade jag på luren och grinade en skvätt.

Vi är ju fortfarande barnlösa och vad säger att det ska gå denna gång?
Vältrar mig i ångesten.

Försöker tänka, hur är man som barnlös.
Hur lever man då?

Är det då jag ska inreda ett av våra rum till yoga rum och åka på retreats varje vinter?

Eller ska jag bara göra slut på hela skiten här och nu för vad är det för mening med att leva om det är barnlös det är meningen att jag ska vara?




5 kommentarer:

  1. Vi är lite i samma sits som ni. Bor idag i en liten tvåa men drömmer om något större, ett hus. Men kommer vi orka med all yta om det där barnet vi längtat efter långa år aldrig kommer?

    Vi har väntat länge men barnet har inte kommit så vi bor kvar. Runt oss kommer barn, singlar träffar partnera och får barn, par gifter sig och får barn och ett barn till på väg för det är ju bra när det är tätt mella syskonen.

    Vi har precis bestämt oss för att köpa hus ändå. Vi måste bygga oss ett liv vi är nöjda med även om det kanske inte blir barn för oss. Det livet vi vill ha innebär; hus, trädgård och mycket yta. Nu har jag köpt en drös inredningtidningar och drömmer mig bort. Kommer inte bygga något barnrum, men kanske bio-rum, syrum, snickarverkstad, arbetstum, bibliotek och klädkammare.

    Vi har också fått dom att sanolikheten är mycket liten att vi lyckas naturligt. Väntar på ivf efter att ha försökt själva 2 år. Tack för en bra blogg. //Å

    SvaraRadera
  2. En sak till. Livet är värt att leva. Det blir bättre snart. Det vet du ju, det är en bergochdalbana att vara oftivilligt barnlös. Som en anonym främling i samma situation önskar jag att jag kunde hjälpa dig att bära din ångest en stund för just idag är jag stark. //Å

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Känner igen mig så väl i det du skriver. Det är så fruktansvärt jävla vidrigt att vara ofrivilligt barnlös, på ren svenska. Den smärta, och rädsla, man känner är så tung och gör så jäkla ont att det oftast värker ända ut i fingerspetsarna. Allt känns bara så meningslöst och värdelöst och förjävligt. Så skrämmande! Vi var ofrivilligt barnlösa i 8 år. 8 misslyckade ivf:er tog det innan jag tillslut blev gravid. Jag mådde så jäkla dåligt under tiden vi kämpade, ville inte leva mer. Ville inte leva ett liv utan barn. Allt var bara helt svart och sorgen var förlamande. Men så plötsligt kom den dagen jag aldrig trodde skulle komma och jag blev gravid. Vår dotter är 1,5 år idag och jag är så fruktansvärt lycklig och tacksam! Jag är även så tacksam att jag/vi kämpade så hårt. Hon var värd allt blod, svett och alla jäkla tårar. Snälla du, kämpa på! Det är så värt det i slutändan, för mamma SKA du bli! Det känns mörkt men det blir ljust igen! ❤

    SvaraRadera